Deeření 2014

Letošní „Deeření“ se tradičně uskutečnilo v oblíbeném kempu v Kamenici nad Lipou, myslím, že tento kemp milují i všichni psi, a to pro jeho prostornost a možnost velkého výběhu a procházek. Milanovi a mně se letos odjíždělo prazvláštně, poprvé jsme jeli bez našeho „maskota“  - jezevčice Dony, která nás na konci srpna opustila. Ale smutné myšlenky rázem zmizely, když jsme v kempu byli očekáváni rodinou Tylšových s Debinkou a Béďou. Nestačili jsme ani vypakovat a už se vyprávělo, hlavně o psech, jak jinak. Večer dorazila početná rodina Kohoutových a Voborníkových. Zbylým členům nedovolili pracovní rodinné nebo náhlé zdravotní okolnosti se zúčastnit. V sobotu Eva a Ivana odjely na výstavu do Českých Budějovic, kde zároveň proběhl i svod mladých. „Anička a Alvík“ tak potkali svou sestru Agátku, která doplnila výstavní a svodové řady.

Slovník pro Vašeho deerhounda

Člověčí výraz Překlad a výklad, určený Vašemu deerhoundovi, k pochopení lidské řeči

Sedni ! Lehni!
Výkřik nebo zaklení. Lidské bytosti bohužel klejí poměrně velmi často a je třeba to považovat u nich za zcela běžné chování.

K noze !

Jedná se o zvuk bez jakéhokoliv významu, který lidské bytosti často užívají. Nejlepší je ho ignorovat, jelikož na tomto povelu lidé nijak zvlášť netrvají.

Kokinko !
Jídlo!

Pusť !

Deerhoundí ňamky a ňaminky aneb „Deerhound & wolfhound restaurant Křeč“

Švédské masové kuličky

Složení : 550 gramů mletého masa ( můžeme použít i mleté maso pro psy), 1 prolisovaný stroužek česneku, trocha strouhanky, 3 vařené strouhané brambory, 2 vejce, trošku oleje nebo sádla na pečení

Deeření 2013

Jak je již zvykem, i v roce 2013 Czech deerhound club pořádal v září akci pro majitele a milovníky deerhoundů - oblíbené Deeření. Tentokrát však byla porušena již šestiletá tradice – setkání se nekonalo v Kamenici nad Lipou, kde byl naplánovaný termín obsazen, ale Olince se podařilo zajistit kemp v Roudné u Soběslavi. A tak, i když nás to cestou za Pelhřimovem lákalo odbočit směr Kamenice, odolali jsme a podle perfektních instrukcí dorazili v pátek odpoledne do kempu Orion v Roudné.

A co nás tam čekalo?

 

Homo kynologicus

(popis, výskyt, způsob života, etologie, potrava, rozmnožování a pohlavní dimorfismus)

Teorie kynologického Olympu

Zní to pro mě naprosto neuvěřitelně, ale je tomu zrovna 19 let, kdy jsem si v podzimní plískanici jela pro svého prvního psa. Po pár měsících coby majitel odrostlého puberťáka (mimochodem skrz naskrz prolezlého chorobami) jsem plna nadšení a elánu vstoupila do kynologického světa jako takového. 

Ohlédnutí za coursingovou sezónou 2013

Tak a máme tu opět listopad a s ním i poslední coursingový závod sezóny. Tentokrát byla po dlouhé době porušena tradice a závod se nekonal na Kozlově u Chaty Maxe Švabinského s vyhlášenou svatomartinskou husičkou a celkem malým počtem psů, ale v Brně.

Czech English French German Hungarian Italian Polish Russian Spanish


Klubové akce 2018:

Klubové výstavy:
16.6.2018
Klubová výstava
se zadáváním titulu KV
Náměšť nad Oslavou

25.8.2018
Klubová výstava
Praha